Jump to content

WIN2K Server


Bruceleeon
 Share

Recommended Posts

So I decided to go all out on my server and install windows 2000 server edition one day. That one day turned into a 2 week fiasco with the system hanging and all kinds of wierd crap going on. I tried everything from slipstreaming service pack 4 to formatting the system and reinstalling 5 times!! With no quick format option, that takes a bit of time. Everytime I did windows update the system would hang too!

The system is an athlon 64 with a gig of ram and a TON of hdd's. I don't know which I did that solved some of my problems so far. I obtained a new installation cd and slipstreamed that and installed ALL of the 40+ updates before I installed any drivers of any type other than ethernet. So far things look to be working fine, but I haven't installed the drivers for the nForce 4 yet. (KN1 Extreme).

Let's keep our fingers crossed that the installation of the WHQL Drivers doesn't cause any issues.

I also came across a neat little "END NOW" window that I have never seen before while rebooting after installing my WHQL nvidia graphics drivers. "You shouldn't see me" was the title. FINGERS CROSSED!

I will find out more tonight after I finish up with the driver installation and start messing around with active directory.

Link to comment
Share on other sites

Will 2k even run with a 64 bit proc?

Link to comment
Share on other sites

I thought all was well! I am going to integrate the nvidia drivers into the installation cd to see if that solves my problems. I am still locking up during updates, but only on one now. It locks up while checking for necessary disk space so I am guessing its the IDE/SATA drivers causing the issues.

Link to comment
Share on other sites

Allrighty then! I have scrapped the 2000 server project on this system. It seems like it just doesn't want to cooperate! I have moved the server software over to an HP Server TC2100 (1.2 celeron). I hope it will have enough gusto to run the network. To its benefit, it will be a small network for now.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ok! I have now moved everything over to my trusty p4 2.4 and my SiS chipset. Runnnnnning like a champ now! I guess this will end up being my system for a while until my MX370 is finished (compaq server) I just have to pick up 6 scsi hdd's for my raid. I just recieved my dual xeon 2.2's and the voltage regulators, but I am in need of some heatsinks for them and some registered ecc ram.

After that is completed i am going to demote my current server, slap 2003 on this sucker and see what I can get going.

Link to comment
Share on other sites

Sounds cool. I wish I had time to devote to something like that. Maybe in a few months. I'm thinking of building a HTPC.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...